TBRI® (Trust-Based Relational Intervention®) – usalduslikel suhetel põhinev sekkumine.

TBRI® (Trust-Based Relational Intervention) – Usalduslikel suhetel põhinev sekkumine.

Traumakogemusega laste ja noortega töötava täiskasvanu väljaõpe.

Usalduslikel suhetel põhinev sekkumine (TBRI®) on terviklik multidistsiplinaarne, paindlik, kiindumuspõhine ning väljakutseid pakkuv lähenemine. See on tõenduspõhine, traumateadlik sekkumine, mis on loodud spetsiaalselt „raske seljakotiga“ lastele, kes kannavad endaga kogetud väärkohtlemist, hooletusse jätmist, mitmeid ümberpaigutusi ning vägivalda, kuid edaspidi näed, et neid põhimõtteid saab kohaldada kõikidele lastele. TBRI® koosneb kolmest omavahel harmoniseerivate põhimõtete grupist: kontakti loomise, jõustamise ja korrigeerimise põhimõtetest, mille kohta saad rohkem teada programmi koolitusmoodulites.

TBRI® põhimõtteid on kasutatud nii kodudes, koolides, laste hoolekandeasutustes, lastekodudes ja paljudes muudes keskkondades. Need on kujundatud kasutamiseks igas vanuses ja iga riskiastmega laste ning noortega. TBRI® on tõenduspõhine sekkumine, mille tõhusus on rajatud uuringutele ja teooriale ning põhineb sellel, kuidas optimaalne areng oleks pidanud aset leidma. Aidates vanematel/hooldajatel mõista, mis oleks varajase arengu jooksul pidanud aset leidma, suunavad TBRI® põhimõtted lapsi ja noori tagasi oma loomulikule arengurajale.

Koolituse eesmärgid:

  • Luua sügav arusaamine lapse ajaloo mõjudest tema pikaajalisele arengule.
  • Anda raamistik praktilisele sekkumisele ja selle rakendamisele.
  • Õppida praktiliselt lapse käitumist õigesti tõlgendama ja vastavalt reageerima.

DR Karyn Purvis, TBRI looja, TCU Child Development Institute endine juht ja kiindumus- ja suhtepõhiste programmide tulihingeline eestvedaja on öelnud: „Absoluutselt kõik on võimalik, kui sa oskad leida tee lapse südamesse.“

Juulis 2021 said Eestis esimesed 6 spetsialisti TBRI Praktiku väljaõppe ja omavad õigut ja kõiki vastavaid materjale TBRI sekkumise ja printsiipide koolitamiseks ja olla eksperdid TBRI lähenemisele rajanevate põhimõtete juurutamisel. 

Koolituse ja sekkumisega tutvumise lähema huvi korral palun pöörduge Igale Lapsele Pere poole.